Politik fra rødderne

Usikker fremtid for de mindre forbrændingsanlæg

Mindre affald til forbrænding og en kommende liberalisering af sektoren skaber svære økonomiske kår for de mindre og gældstyngede anlæg, mener branchen

 affald

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Affaldssektoren undergår i disse år store forandringer. For et par uger siden fremlagde miljøminister Ida Auken (SF) den længe ventede ressourcestrategi, der i hovedtræk handler om, at dansk affald i højere grad skal genanvendes og i mindre grad afbrændes. Derudover står affaldssektoren til at blive liberaliseret til februar ifølge regeringens lovprogram.

I forvejen kæmper sektoren i dag med, at der ikke produceres nok affald til den kapacitet, som de eksisterende forbrændingsanlæg har. Og hos Dansk Fjernvarme vurderer fagkonsulent John Tang, at en liberalisering af affaldsmarkedet vil få yderligere negative følger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57