Politik fra rødderne

Freja Dahl (t.h.) arbejder normalt to gange om ugen i Føtex i Amagercenteret. Hun mener, at flere af hendes venner ville have godt af et fritidsjob.
Freja Dahl (t.h.) arbejder normalt to gange om ugen i Føtex i Amagercenteret. Hun mener, at flere af hendes venner ville have godt af et fritidsjob.
Foto: Johannes Lange Baunsgaard

Unge skal møde en mentor - ikke tosserne fra banderne

Flere kommuner samarbejder med virksomheder og foreninger om at hjælpe udsatte unge i fritidsjob eller fodboldklub. Det skal hjælpe på de unges selvværd og få dem væk fra kriminalitet.

 lommepenge

Af Johannes Lange Baunsgaard | [email protected]

Bip, bip, bip. Gulerødder, krydderi og økologisk letmælk bliver scannet ind i en fast rytme. Freja Dahl sidder ved kassen. Hun er 16 år og har arbejdet i Føtex i Amagercentret siden august. Hun kigger smilende op til den ældre dame ved skranken og ønsker god dag. Udover at have lært at styre rullebåndets fodpedaler så ved Freja, at kunden skal forlade butikken med et godt indtryk.

Freja Dahl ligner de fleste piger på sin alder. Men hun er lige blevet smidt ud af sin skole, inden hun skulle til 10. klasses eksamen, karaktererne har længe ligget i den lave ende og hendes mor har problemer med alkohol.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Børn & unge

Innovation

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57