Politik fra rødderne

Erfaringer fra Guldborgsund, Odsherred og Frederikssund Kommune peger på, at skibsprojekter har en succesrate tæt på 80 procent.
Foto: Joachim Adrian / Polfoto
Erfaringer fra Guldborgsund, Odsherred og Frederikssund Kommune peger på, at skibsprojekter har en succesrate tæt på 80 procent. Foto: Joachim Adrian / Polfoto

Unge fra skibsprojekter klarer sig godt

Tre kommuner har undersøgt effekten af at anbringe socialt udsatte unge på sejlende opholdssteder i udlandet, og undersøgelserne peger på, at skibsprojekter virker bedre end andre sociale indsatser.

 undersøgelser

Af Mads Westermann | [email protected]

”Det er resultater, som ikke kan matches med anden kendt behandlingsindsats,” skrev familiechef Flemming Olsen, da han i sommeren 2015 lavede en redegørelse til byrådets uddannelsesudvalg om Frederikssund Kommunes brug af skibsprojekter.

To andre kommuner, Guldborgsund og Odsherred, fik på samme tid lavet tilsvarende undersøgelser, der også viser overbevisende positive resultater.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Som journalist og nær ven af Skipper – fra han i 1970 anløb Svendborg Havn, til han døde 27. september 2010 – beskæftigede jeg mig indgående med Fulton, Mogens Frohn Nielsen og skibsprojekter. Gennem 40 års samarbejde og nær ven af familien Frohn Nielsen blev jeg Skippers universalarving. Inden han døde, hentede jeg derfor samtlige hans arkiver, som nu er opbevaret på http://www.fultonmuseet.dk. … I familiens gård på Skarø i Det sydfynske Øhav har jeg bygget en 15 meter lang model af Marstalskonnerten Fulton. På agterdækket er indrettet Skippers Stue med Skipperlivets bedste rariteter: Et halvt hundrede piber, bøger, skibshundens rem, bibler og salmebøger, det primitive skrivebord med maskinen, hvorpå han som ordblind forfatter skrev 22 bøger. Men ikke mindst hundreder af arkivposer, der henviser til over 5.000 billeder, dokumenter, prædikener og taler. Det er gennem årene qua dette materiale lykkedes at skabe et unikt indblik i Mogens Frohn Nielsens – og slægtens – baggrund i den maritime (orlogs)verden. Inden Skipper døde, evaluerede vi sammen hans liv. Det blev – desværre efter Skippers død – til min bog http://www.fultonskipperen.dk og en film, som jeg desværre ikke har haft tid og midler til at gøre færdig. Men i samarbejde med et produktionsselskab arbejder vi netop i sommer på at skabe filmen, der går et skridt dybere. … Som et apropos til den fornyede interesse for skibsprojekter, kan jeg fortælle, at Skippers livsværk i denne tid oplever en fornyet interesse. Ud af de godt 200 foredrag, jeg har holdt siden Skipper døde, er der alene i år opstået et uforklarligt behov for yderligere viden om skib, besætning, »hvalpene« og deres skæbne. Flere er stadig erhvervsaktive, andre er pensionister. Den nye interesse kommer fra vidt forskellige kredse som Malernes Fagforening i Storkøbenhavn. Socialrådgiverstuderende på Holstebro Universitet. Assens Marineforening. Dansk Blindesamfund i Odense, Nyborg og Faaborg. I september tre foredrag i Norge – to Odd Fellow Loger og i Hans Ibsen Selskabet ude på Terje Vigens ø. Efter sin tid på Fulton turnerede Skipper og hans livsledsager siden 1973, Rigmor Frohn Nielsen i Norge med fortællingen om Terje Vigen. De 43 vers kunne Skipper levere på 28 minutter – i den norske udgave varede det 33 minutter. … På Grimstad Hotel har Skipper efterladt en 32 meter lang akvarel, der beretter om lodsen Terje Vigens færd i robåd til Skagen for at hente sædekorn til den sultende familie: »Der bodde en underlig gråsprængt én på den yderste nøgne ø…«. Med venlig hilsen til Mads og tak for interessen for Skipper og hans livsgerning. Bjarne Bekker. www.bekker.dk

Bjarne Bekker, 29. maj 2017


Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57