Politik fra rødderne

Umuligt at overholde scenetilladelser

Regler om tilladelser til mobile scener og tribuner er i praksis umulige at efterleve for kommuner og arrangører, mener Festivaldanmark. De opfordrer til nye typer godkendelser.  

 lovbrud

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Cirkusser, festivaler og friluftsteatre skal lave krumspring ud over det sædvanlige, når de turnerer Danmark rundt. På grund af en orienteringsskrivelse fra 1992 er de nemlig alle omfattet af byggelovens §2. Det medfører, at de først må påbegynde opførelse af mobile scener og tribuner, når de har en skriftlig byggetilladelse fra kommunen, og først tage udstyret i brug, når de har en skriftlig ibrugtagningstilladelse.

”Den korte formulering er, at der ikke findes et eneste sted i Danmark, hvor loven bliver overholdt, for det er ­ikke muligt i praksis,” forklarer Henrik Bondo Nielsen, formand for Festivaldanmark.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57