Politik fra rødderne
Foreningen Danmark på Vippen kunne forleden præsentere en hvidbog, der blandt andet skal puste nyt liv i udkantsdebatten, men kun en god håndfuld af de 16 tilmeldte folketingsmedlemmer dukkede op. Foto: Polfoto

Udkanten til kamp med faglighed og klare ønsker

Med udgivelsen af en hvidbog, der dokumenterer potentialet ved at investere og lovgive sig mod et samfund i bedre balance, skaber Danmark På Vippen nyt fundament for udkantsdebatten.

 skævvridning

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

En milepæl for os og et stærkt fundament for det videre arbejde for udkanten. Med de ord beskrev Jakob Fastrup, formand for Danmark På Vippen, den såkaldte hvidbog, som blev  præsenteret på Christiansborg tirsdag den 8. september. De godt to hundrede sider dokumenterer nemlig, at forestillingen om, at vi skal leve af viden, og at udviklingen i storbyerne skaber tilstrækkelig vækst i resten af landet, ikke holder stik. Samtidig påviser udgivelsen, som foreningen har arbejdet på, siden den blev dannet i oktober 2014, at fraflytningen fra landdistrikterne ikke er en naturlov, men i høj grad en konsekvens af politiske beslutninger eller mangel på samme.

- Vi ønsker, at de problemstillinger, som langt de fleste kommuner kæmper med, kommer frem i lyset og kan få et fagligt grundlag til den politiske diskussion, lød det fra bestyrelsesmedlem Kim Ruberg ved præsentationen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57