Kommunen.dk
MENU

Udfordringen er at finde mobbeofrene

Udfordringen er at finde mobbeofrene

Det er ikke nok at have fokus på mobning. Når kommunerne arbejder med problemet, er den største udfordring at finde ud af, hvor man skal sætte ind. Det er svært, fordi mobning stadig er tabu. Ekspert advarer mod at køre klapjagt på ofrene.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mobning foregår ikke kun i skolegården. Det foregår også på lærerværelset, i forvaltningen og på alle andre arbejdspladser. De fleste ledere har på et tidspunkt taget stilling til voksenmobning, og i dag er det et lovmæssigt krav, at offentlige institutioner og virksomheder skal formulere en decideret mobbepolitik.
Selvom det ikke er tabu for kommunens HR-chef at bringe emnet op, så ser det anderledes ud på den enkelte arbejdsplads. Man kan have nok så mange gode intentioner om at hjælpe folk, men det kræver, at man finder de arbejdsmiljøer, der har brug for hjælp.
I Faaborg-Midtfyn Kommune gennemførte man den obligatoriske trivselsundersøgelse før sommerferien. Resultatet er, at mobning bliver krydset af på 64 ud af 90 arbejdssteder. Undersøgelsen er 100 procent anonym, og det gør det svært at skride ind.
”Den største udfordring er at få folk til at komme frem og uddybe deres problem. Uden det er det svært at etablere en dialog og et rum, hvor man kan finde en løsning. Derfor har vi arbejdet meget på at gøre det sikkert for medarbejdere at henvende sig med problemer,” fortæller Charlotte Hervit, der er HR-chef i Faaborg-Midtfyn og formand for foreningen Offentlige HR-Chefer.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.