Politik fra rødderne

Uden identitet er planlægningen dømt til at mislykkes

Litteraturen og kunstens eksempler på forholdet mellem identitet og stedssans kan med fordel medtænkes, når der planlægges for by og land, mener forsker

 plan og byg

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Planlægning er ikke kun konkret fysisk kendskab, arkitektur og nye linjer. For at kunne lave god planlægning skal man forstå stedet og det, der knytter sig til i både fysisk og mental forstand. Og det kan blandt andet gøres ved at trække på den fælles litteratur- og kulturarv, mener professor ved Syddansk Universitet Johannes Nørregård Frandsen. Han argumenterer for, at det er frugtbart at medtænke litteraturen og kunstens eksempler på forholdet mellem identitet og stedssans, når man skal planlægge for by og land.  

- En planlægning, der ikke tager udgangspunkt i en eller anden tænkning om identitet, er dømt til at mislykkes. Man kan jo ikke lave planer uden de mennesker, der befolker planerne, siger Johannes Nørregård Frandsen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57