Politik fra rødderne

Udbud er tidens ideologiske slagmark

På tværs af de ideo logiske skel kriges der om, hvorvidt store økonomiske besparelser ved udlicitering er fup eller fakta. Kvaliteten af den danske viden er for dårlig til klare konklu sioner om effekten, mener AKF.

 debat

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Spar op til 20 procent ved at konkurrenceudsætte plejeopgaver. Det argument er blevet flittigt brugt, efter Udbudsrådet i 2009 offentliggjorde en analyse om emnet. Ren ønsketænkning, lyder modsvaret fra fagorganisationer. På denne måde har debatten i flere år raset om fordele og ulemper ved udlicitering.

”Man kan godt sige, at denne debat har været skillelinjen i politik inden for de senere år. Altså om vi mener, at det offentlige eller private er bedst til at klare opgaverne,” siger Ejvind Hansen, forskningschef i journalistisk filosofi ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han blandt andet beskæftiger sig med spin og politiske dagsordener.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57