Politik fra rødderne

Ud med beskæftigelsespolitik!

Socialpolitik handler ikke om at få folk i arbejde, men om at hjælpe mennesker til at hjælpe sig selv, siger Anne Baastrup, socialordfører for SF

 interview

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

De fleste af Socialministeriets ressortområder er efterhånden krøbet over i Beskæftigelsesministeriet. Og ministeriet er endt med et snævert spillerum af satspuljemidler og et hjørne af finansloven. Sådan har dødsdommen til dansk socialpolitik lydt i de senere år . Men en erfaren rotte på Christiansborg ser muligheder for en socialpolitik uden det altoverskyggende fokus på beskæftigelse. Anne Baastrup (SF) kræver menneskesynet tilbage.

- Det, der bekymrer mig, er, at den oprindelige tænkning, der lå i dansk socialpolitik, er flyttet til, at vi bare skal have et arbejde. Jeg mener, bevidstheden om, at man skal løse problemerne for det enkelte menneske og give det nogle muligheder for at etablere eller reetablere en tilværelse, hvor man er fri og mest uafhængig, er væk. Og det så jeg meget gerne at vi kom tilbage til, siger hun.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57