Politik fra rødderne

Fint med tværkommunale samarbejder, men en turist i Hvide Sande ligger altså ikke og spekulerer på, hvad der sker i Aarhus i den østlige ende af Region Midtjylland, påpeger turismeforsker Peter Kvistgaard.
Foto: Ole Kjær / Polfoto
Fint med tværkommunale samarbejder, men en turist i Hvide Sande ligger altså ikke og spekulerer på, hvad der sker i Aarhus i den østlige ende af Region Midtjylland, påpeger turismeforsker Peter Kvistgaard. Foto: Ole Kjær / Polfoto

Tværkommunalt turismedilemma

Et bedre samarbejde på tværs af kommunegrænser kan styrke markedsføringen, men en fælles regional identitet kan undergrave det særegne lokale, advarer ekspert.

 stordrift

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Læsø, Hobro, Skagen og Thisted. Umiddelbart er det svært at se sammenhængen, men alle fire steder ligger i Region Nordjylland, og alle fire steder hører ind under den fælles turismestrategi, som Destination Nordjylland arbejder med. Som det også er tilfældet i mange andre kommuner, er man i Nordjylland blevet mere opmærksom på at samarbejde mere om turisme på tværs af kommunegrænserne.

- Styrken er, at man kan tænke mere strategisk og overordnet og finde frem til sine styrkepositioner og se turisme som en del af en overordnet erhvervs- og vækstudvikling, fortæller Destination Nordjyllands direktør, Lars Enevold.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Kultur

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57