Politik fra rødderne

Turismen redder ikke udkanten alene

Selv med lempelser og friere kommunale tøjler kan turismen ikke være udkantens eneste overlevelsesmulighed, advarer ekspert og kommunale aktører.

 sats

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Enogfyrre. Så mange gange bruges ordet turisme i regeringens plan ‘Vækst og udvikling i hele Danmark’. At erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen anser turismen som en vigtig medicin mod Udkantsdanmarks problemer fremgår også af hans ministeriums vækstplan for dansk turisme. ‘Turismen er en vigtig katalysator for byudvikling, kulturelle aktiviteter og friluftsliv’ og  ‘Kystturismen er et centralt indkomst- og beskæftigelsesgrundlag for mange lokalsamfund i de danske landdistrikter og især langs den jyske vestkyst og på øerne’, hedder det i udspillet.

Det udgangspunkt er indtil videre fulgt op med dispensationer til storstilede byggeprojekter, friere tøjler for den kommunale planlægning og løfter om meget mere af samme skuffe.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Land & by


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57