Politik fra rødderne

Tilbageblik

For 20 år siden tjente Københavns Kommune 240 millioner kroner på at sælge Tivoli fra. Men prisen kunne have været højere, mente Indenrigsministeriet.

 bagsiden

Af Camilla Boyhus Madsen | [email protected]

”Efter kommuneplanen kan grunden alene anvendes til forlystelsespark. Grunden er beliggende på Vesterbrogade 3, København. Grundens areal er 79.244 kvm.”. Sådan lød en del af den annonce, som blev bragt i tre store dagblade efter, at Københavns Kommune havde valgt at sætte Tivoli til salg på grund af pengemangel. Fristen for at afgive bud var 14 dage, og efter otte dage havde Københavns Kommune kun modtaget ét bud. Ikke overraskende kom buddet fra Tivoli selv. Efter fristens udløb modtog kommunen dog et bud på 480 millioner kroner – det dobbelte af salgsprisen.

Kritik fra ministeriet

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57