Kommunen.dk
MENU

Tilbageblik

Tilbageblik

 Et anonymt læserbrev med en hård og særpræget kritik af magtforholdet i kommunalpolitik blev med forbehold bragt i Kommunen den 31. maj 1962.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Farvel – og liden tak! En afgået kommunalpolitiker lagde ikke fingre imellem, da han i 1962 sendte et anonymt læserbrev til Kommunen. Han beskrev blandt andet, hvordan han til sin store skuffelse havde erfaret, at ”et kommunalbestyrelsesmedlem er en, der sidder af navn, ikke af gavn”. Al magten til at ændre tingenes gang lå ifølge ham andre steder, og især kommunesekretæren var værd at bebrejde. Denne var efterhånden ”blevet konge i hvert sogn,” og kommunesekretærens hjælpere, ‘prinser’ og ‘prinsesser’, bidrog til at føre en politik i ‘kongens’ interesse. Derfor udtrykte den anonyme skribent lettelse over, at den kommunalpolitiske karriere nu var et overstået kapitel. Meget sigende var læserbrevet underskrevet ”En fri mand”.  

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.