Politik fra rødderne

Tilbageblik

 Et anonymt læserbrev med en hård og særpræget kritik af magtforholdet i kommunalpolitik blev med forbehold bragt i Kommunen den 31. maj 1962.

 bagsiden

Af Redaktionen | [email protected]

Farvel – og liden tak! En afgået kommunalpolitiker lagde ikke fingre imellem, da han i 1962 sendte et anonymt læserbrev til Kommunen. Han beskrev blandt andet, hvordan han til sin store skuffelse havde erfaret, at ”et kommunalbestyrelsesmedlem er en, der sidder af navn, ikke af gavn”. Al magten til at ændre tingenes gang lå ifølge ham andre steder, og især kommunesekretæren var værd at bebrejde. Denne var efterhånden ”blevet konge i hvert sogn,” og kommunesekretærens hjælpere, ‘prinser’ og ‘prinsesser’, bidrog til at føre en politik i ‘kongens’ interesse. Derfor udtrykte den anonyme skribent lettelse over, at den kommunalpolitiske karriere nu var et overstået kapitel. Meget sigende var læserbrevet underskrevet ”En fri mand”.  

Læserbrevet udgør en ret utraditionel kritik, og det bliver da også indledt med en redaktionel kommentar, hvor det anføres, at ”Visse passager i nedenstaaende tyder efter vor opfattelse paa et meget specielt tilfælde.” 

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57