Kommunen.dk
MENU
Fra orangeriet på Fremtidens Plejehjem er der udsigt over Limfjorden og Aalborg.
Foto: Lars Horn / Baghuset
Fra orangeriet på Fremtidens Plejehjem er der udsigt over Limfjorden og Aalborg. Foto: Lars Horn / Baghuset

Teknologi og selvhjælp skal redde de ældre

Teknologi og selvhjælp skal redde de ældre

Der kommer til at mangle mindst 10 milliarder om 10 år, hvis de ældre skal have samme service som i dag. Kommunerne satser på teknologi og genop­træning, men de ældre risikerer at betale prisen for kommun­ernes sparebehov, frygter Ældre Sagen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Frode Dahl er ved at pakke sine ting sammen. Efter knap fire uger på Rehabiliteringscenter Aalborg, der ligger i Mou, hvor Limfjorden munder ud i Kattegat, skal han hjem igen. Nu sidder han i sin stol, mens morgensolen skinner ind i det store værelse, der har været udgangspunktet for den genoptræning, der skal sikre, at Frode Dahl kan klare sig bedre med mindre hjælp. Tre lungebetændelser og flere indlæggelser havde fået 77-årige Frode Dahl til at tro, at han var på vej til at dø. Det har opholdet i Mou lavet om på.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.