Kommunen.dk
MENU

Sygeplejersker kæmper med teknikken

Sygeplejersker kæmper med teknikken

Sygeplejersker bliver ikke i tilstrækkelig grad rustet til at benytte moderne sundhedsteknologi, viser ny forskning

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Kommuner og sygehuse bruger millioner af kroner på avanceret teknologi, der skal forbedre kommunikationen og arbejdsgangene, men de nyuddannede sygeplejersker er ikke rustet til at navigere i systemerne. Det viser de første undersøgelser i et forskningsprojekt om sygeplejersker og læreres teknologiforståelse ved Aarhus Universitet.
- Der er blevet investeret massivt i it på skoler og hospitaler, men der er ikke investeret tilsvarende i at uddanne de lærere og sygeplejersker, der skal implementere teknologien i deres daglige arbejdspraksis. De bliver simpelthen ikke klædt godt nok på til udfordringen - hverken på grunduddannelserne eller gennem efteruddannelse, siger professor ved Aarhus Universitet og projektleder på forskningsprojektet ‘Technucation’, Cathrine Hasse.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.