Kommunen.dk
MENU

Syge indvandrere svigtes

Syge indvandrere svigtes

Socialpsykiatrien når kun ud til omkring en fjerdedel af de psykiske syge med anden etnisk baggrund, viser ny undersøgelse. Det er et stort problem, mener forskeren bag, Mona Rosenberg.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Indvandrere og flygtninge med traumer og andre psykiske lidelser bliver overladt til dem selv. Kommunerne er berøringsangste og mangler kompetencer til at håndtere den udsatte gruppe, lyder kritikken.
En ny undersøgelse fra Videnscenter for Socialpsykiatri peger på, at socialpsykiatrien som maksimum har kontakt til en fjerdedel af psykisk syge af anden etnisk baggrund, der skønnes at være i kommunerne.
”Jeg ser det som et stort problem. Det handler ikke udelukkende om de psykisk syge, men i høj grad også om deres børn,” siger faglig konsulent Mona Rosenberg, der er forfatter til undersøgelsen.
Ubehandlede sindslidelser hos forældre sætter ofte dybe spor ind i næste gene­ration.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.