Politik fra rødderne

Syge indvandrere svigtes

Socialpsykiatrien når kun ud til omkring en fjerdedel af de psykiske syge med anden etnisk baggrund, viser ny undersøgelse. Det er et stort problem, mener forskeren bag, Mona Rosenberg.

 social

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Indvandrere og flygtninge med traumer og andre psykiske lidelser bliver overladt til dem selv. Kommunerne er berøringsangste og mangler kompetencer til at håndtere den udsatte gruppe, lyder kritikken.
En ny undersøgelse fra Videnscenter for Socialpsykiatri peger på, at socialpsykiatrien som maksimum har kontakt til en fjerdedel af psykisk syge af anden etnisk baggrund, der skønnes at være i kommunerne.
”Jeg ser det som et stort problem. Det handler ikke udelukkende om de psykisk syge, men i høj grad også om deres børn,” siger faglig konsulent Mona Rosenberg, der er forfatter til undersøgelsen.
Ubehandlede sindslidelser hos forældre sætter ofte dybe spor ind i næste gene­ration.

Tortur skræmmer

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57