Politik fra rødderne

Svindende satspulje gør politikerne ’kreative’

Et kig på fordelingen af satspuljen for 2013 viser, at midlerne genbruges og ikke altid til de formål, de var tiltænkt. Den ’kreative’ fordelingsteknik kan fylde mere de kommende år.

 udsatte

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

20 millioner kroner til landets væresteder. Det kunne Venstres socialordfører Eyvind Vesselbo i oktober 2012 stolt udmelde, at Venstre havde sikret ved de netop afsluttede satspuljeforhandlinger. Men det med småt – at de 20 millioner kom fra tidligere afsatte midler målrettet væresteder, der dækkede det dobbelte beløb – blev ikke meldt lige så klart ud.

Fordelingen af satspuljens midler er i det hele taget uigennemskuelig for den almindelige borger, mener formanden for Rådet for Socialt Udsatte, Jann Sjursen. Og med en ny melding fra Finansministeriet om, at puljen ikke vil få tilført nye penge før 2017, mener han, at vi i de kommende år vil se, at politikerne i satspuljekredsen bliver mere ’kreative’ i omfordelingen og udnyttelsen af puljemidlerne.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Børn & unge

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57