Sverige afsiger vigtige domme om udbud

To svenske domme åbner op for, at direkte tildeling og miniudbud kan optræde på samme rammeaftale, men i praksis er kun en meget snæver dør på klem. Dommene kan få betydning i Danmark.

 tildeling

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Både smil og panderynker vil formentligt optræde på SKI’s ansigter, når de læser de to domme fra de svenske forvaltningsdomstole om udbud af rammeaftaler. Som udgangspunkt tillader de nemlig brug af direkte tildeling og miniudbud på den samme rammeaftale, men det vil ifølge en ny dom fra den højeste administrative domstol i Sverige, Regeringsrätten, kræve, at det allerede på tidspunktet for udbuddet skal stå krystalklart for tilbudsgiver, hvilken tildelingsmodel der vil blive anvendt for det enkelte indkøb. Selv hertil var der to dommere i dissens. 

Der synes således at være åbnet en teoretisk mulighed for at have begge tildelingsmodeller på den samme rammeaftale, men i praksis synes kun en meget snæver dør åben. Sådan lyder vurderingen fra blandt andre Peter Dethlefsen, der rådgiver om offentlige kontrakter og er tidligere chefkonsulent inden for Konkurrencestyrelsen gennem 10 år.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57