Kommunen.dk
MENU

Sverige afsiger vigtige domme om udbud

Sverige afsiger vigtige domme om udbud

To svenske domme åbner op for, at direkte tildeling og miniudbud kan optræde på samme rammeaftale, men i praksis er kun en meget snæver dør på klem. Dommene kan få betydning i Danmark.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Både smil og panderynker vil formentligt optræde på SKI’s ansigter, når de læser de to domme fra de svenske forvaltningsdomstole om udbud af rammeaftaler. Som udgangspunkt tillader de nemlig brug af direkte tildeling og miniudbud på den samme rammeaftale, men det vil ifølge en ny dom fra den højeste administrative domstol i Sverige, Regeringsrätten, kræve, at det allerede på tidspunktet for udbuddet skal stå krystalklart for tilbudsgiver, hvilken tildelingsmodel der vil blive anvendt for det enkelte indkøb. Selv hertil var der to dommere i dissens. 

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.