Kommunen.dk
MENU

Svært at bryde Falcks brandmonopol

Svært at bryde Falcks brandmonopol

Nogle brandmænd er gået sammen for at bryde Falcks brandmonopol i Danmark. Men kommunernes krav gør opgaven umulig, lyder anklagen. Nu har de klaget til Konkurrencestyrelsen.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Står huset i flammer, er det sandsynligvis Falck, der kommer til undsætning. De står for brandvæsenet i 67 af landets kommuner. Resten er stort set kommunale brandvæsener. Det vil en gruppe fynske brandmænd gerne lave om på.
”Vi vil gerne byde ind på kommunernes brandvæsen, men de kræver, at firmaet har løst en lignende opgave, og det er umuligt, når det kun er Falck og kommunerne, der er på markedet. Vi føler, at det er imod den frie konkurrence. Vi har erfaringen som brandmænd, men det er umuligt at komme ind på markedet,” fortæller Andreas Jakobsen, der står i spidsen for initiativet.
Derfor har han klaget til Konkurrencestyrelsen. Klagen handler om det seneste udbud af en brandkontrakt i Nexø. Her står der i udbudsmaterialet, at ”tilbudsgiver skal have løst brandslukningsopgaver, som indholdsmæssigt og i omfang svarer til den udbudte, indenfor de seneste tre år”.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.