Politik fra rødderne

Sundhedsvæsnet har brug for nationale løsninger

Stafettankegang og nye indberetningsveje er blandt forslagene til, hvordan sundhedsvæsnet bliver bedre og mere ensartet

 sundhedscamp 2012

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Hanne er 69 år, arbejdsløs og har tarmkræft. Britta har KOL i fremskreden stadie og ingen kontakt til sine pårørende. Poul er let depressiv og på kontanthjælp. Hanne, Britta og Poul er tre af de syv cases, som politikere, ledere og eksperter på tværs af sundhedsvæsenet onsdag og torsdag mødtes for at finde nye løsninger for. For der er stadig for dårligt samarbejde på tværs af sektorer og forebyggelsesindsatser er ikke meget værd, når man ikke kan forudsige patientforløbene, lød budskabet fra arbejdsgrupperne til året Sundheds Camp 2012, der var arrangeret i samarbejde mellem KL og Danske Regioner.
Fælles for alle syv grupper var en efterspørgsel af mere ensartede samarbejdsstrukturer og arbejdsgange.

- Vi har brug for en samordning af de faglige retningslinjer, som er udarbejdet af de relevante faggrupper. Og så skal vi have en fælles pulje i økonomiaftalerne, der skal bruges til at overvinde barriererne, sagde eksempelvis formand i Lægeforeningen, Mads Koch Hansen, på vegne af sin gruppe.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57