Politik fra rødderne

Sundhedsøkonom: Politikere flygter fra nødvendig prioritering

Politikerne markedsfører stadig ideen om, at behandling må koste, hvad det vil, og at livet er uvurderligt. Men prioriteringer i sundheds­væse­net er helt uundgåelige, så lad os gøre det ordent­ligt, lyder det fra ekspert bag ny bogudgivelse.

 merværdi

Af Jonas Sloth Bach | [email protected]

Der er en blodrød spiral på forsiden af Kjeld Møller Pedersens nye bog ‘Prioritering i sundhedsvæsenet’. Den illustrerer den onde spiral, som vores sundhedsvæsen er fanget i, så længe vi ikke tør prioritere, forklarer han.

- Den danske debat om prioritering i sundhedsvæsenet savner substans. Den er fattig på analyser, begreber og vilje til at imødegå situationens alvor, siger Kjeld Møller Pedersen, der er professor i sundhedsøkonomi ved Syddansk Universitet og  siden 1989 har interesseret sig for prioriteringen af ressourcer i sundhedsvæsenet. Han starter med at slå en sejlivet myte ihjel.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57