Politik fra rødderne

Sundere ældre gør det sværere at spå

Thisted vil have en mere retvisende demografimodel på ældreområdet. En generel udfordring lyder det fra KORA, som er konsulent på opgaven

 demografi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Der hersker almindelige konsensus om at flere ældre betyder større udgifter. Men der er stor forskel fra kommune til kommune på, hvor meget et stigende antal ældre betyder for sammensætningen af budgettet.

Det er nemlig ofte vidt forskellige faktorer og afvejninger, der tages med i de modeller, kommunerne bruger til at fremskrive den demografisk betingede udvikling i udgifterne.
I Thisted Kommunen har man nu taget konsekvensen af en tildelingsmodel, der ikke syntes at modsvare den reelle udvikling i udgifterne og bedt KORA om at hjælpe med at udvikle en ny demografimodel på ældreområdet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57