Strandet forhandling kan koste landkommuner dyrt

Kommunerne risikerer at vente tre år mere på en justering af udligningssystemet. Det vil betyde store tab for nogle og gevinster for andre. 

 udligning

Af Sofie Flensburg | [email protected]

Mange kommuner venter i øjeblikket spændt på, om de næste år kommer til at afgive eller modtage tocifrede millionbeløb i udligningstilskud. Det bliver afgjort af, om regeringen formår at indgå en udligningsaftale, og i skrivende stund ser det ikke ud til at kunne lade sig gøre. Forhandlingerne kan meget vel være strandet ind til efter næste folketingsvalg, efter at De Konservative – og dermed også Venstre – har meldt sig definitivt ud. De to partier udgør sammen med Dansk Folkeparti og Radikale Venstre kredsen bag det seneste forlig fra 2006, og en aftale uden alle parter vil være forligsbrud.  

”Min vurdering er, at der er tale om et helt normalt forlig, hvor de normale spilleregler gælder. Derfor skal parterne enten blive enige eller vente til efter et valg med at opsige forliget og indgå en ny aftale,” siger Flemming Juul Christiansen, adjunkt ved Aarhus Universitet og ekspert i politiske forlig.

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på
Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57