Politik fra rødderne

Strammere krav til medicinsk udstyr

Regeringen vil styrke indberetningen og overvogningen af lægemidler og medicinsk udstyr. Lægeforeningen modtager tiltagene positivt.

Af Redaktionen | [email protected]

Regeringen lægger i sin nye patientsikkerhedspakke op til, at kontrollen med medicinsk udstyr skal strammes. Den vil præcisere, at nyt medicinsk udstyr skal indfases gradvist og overvåges tæt. Der vil komme nye regler, som sætter særligt stramme rammer for brug af nye implantater. Anvendelsen skal foregå protokolleret, dvs. som ved videnskabelige forøg. Tiltaget glæder Lægeforeningen.

- Lægeforeningen arbejder for, at reglerne for godkendelse strammes, så de kan matche dem, vi kender fra lægemidler. Der er et stykke endnu, men de nye regler er et skridt på vej. For at komme i mål, kræver det, at EU også ændrer sine regler, siger Mads Koch Hansen, formand for Lægeforeningen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57