Politik fra rødderne

Stort er ikke det samme som godt

De nye supersygehuse skal sikre patienterne en bedre og hurtigere behandling. Men der er ingen garanti for forbedringer inden for alle områder, advarer ekspert.

 tema: sygehuse

Af Redaktionen | [email protected]

Øvelse gør mester.  Denne gamle talemåde gælder også,  når det handler om at operere. Jo flere operationer en kirurg har, jo bedre. Men det gælder ikke nødvendigvis, når det kommer til den langvarige og kontinuerlige behandling af demente patienter.

”Der vil helt sikkert være nogle specialer, hvor fagligheden, effektiviteten og kvaliteten vil øges på de store sygehuse. Det er der, hvor arbejdsgangene kan gøres lidt som på samlebånd. Kirurgien, for eksempel. Men på andre steder, for eksempel for de ældre, medicinske patienter og inden for psykiatrien, er det ofte andre ting, der tæller. Nærhed og tætte, langvarige forløb for eksempel, og der er ikke noget, der indikerer, at store sygehuse skulle være bedre til det end små enheder. Store enheder er ikke ubetinget en fordel. Det viser erfaringerne fra Norge,” siger forskningsleder Karsten Vrangbæk fra AKF.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Log ind på
Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57