Kommunen.dk
MENU

Store havneudbud i farvandet

Store havneudbud i farvandet

De danske havne udvider som aldrig før, og for bare fire havne betyder det udbud for over en milliard kroner de næste år

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De danske havne ruster sig til fremtiden med udbygninger af moler, havnekajer og øvrige faciliteter.
- Vi er i gang med den største havneudvidelse i Danmarkshistorien, siger sekretariatschef Tom Elmer Christensen fra brancheorganisationen Danske Havne.
Frederikshavn er blandt dem, der udvider. Havnen planlægger et større udviklingsprojekt til cirka en halv milliard og forventer at udbyde det i midten af 2014.
- Vi mener, at der er et udækket behov, som vi kan udfylde med vores projekt. Vi har i den nuværende havn en begrænset dybgang. I det nye havneafsnit vil vanddybden blive cirka 12 meter, hvilket betyder, at vi kan modtage betydeligt større fartøjer og offshore installationer, end det er muligt i dag, forklarer projektdirektør Preben Reinholt.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.