Politik fra rødderne

Statslige milliardtilskud forvaltet i blinde

Fire ministerier får kritik af Statsrevisorerne for ikke at følge op på, hvad tilskud for otte milliarder er blevet brugt på.

 forvaltningssjusk

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Når staten giver tilskud til eksempelvis museer, kommunale projekter for socialt udsatte eller foreninger som Sex og Samfund eller SIND, skal de vide, hvad pengene bliver brugt til. Men ministerierne sikrer sig ikke, at pengene anvendes effektivt og efter hensigten, viser en undersøgelse fra Rigsrevisionen. Det har nu fået Statsrevisorerne til at rette kritik mod de fire pågældende ministerier, Kulturministeriet, Social- og Integrationsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Sundhedsministeriet.

- Man må desværre konstatere, at der stadig er et godt stykke vej igen, før retningslinjerne for god tilskudsforvaltning er opfyldt, om end ministerierne igennem min tid som statsrevisor er blevet en smule bedre til det, siger Peder Larsen, formand for Statsrevisorerne på femtende år.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57