Standardløsninger er ikke løsningen

Liberal Alliances miljøordfører, Villum Christensen, går ikke ind for, at christiansborgpolitikerne skal presse løsninger ned over de enkelte kommuner

 tema: affaldshåndtering

Af Thea Storm Pedersen | [email protected]

Forbrænding kontra genanvendelse: Ser du det som et spørgsmål om ’enten eller’ eller ’både og’?
Det vil være et både og i forhold til, hvad der giver mening lokalt. Der er en masse forhold, der gør sig gældende på de forskellige forbrændingsanlæg – også i forhold til de områder, de får affald ind fra. Det er jo små virksomheder, der skal have det til at hænge sammen, og det handler blandt andet om priser. Derfor vil det næsten altid være et både og. 

 Borgernes rolle i affaldshåndteringen: Skal alle husstande i Danmark fremover udsortere den organiske fraktion?
Jeg synes, det er et rigtig godt lokalt spørgsmål at tage stilling til. Jeg går ikke ind for, at vi skal diktere alle mulige måder at gøre tingene på fra centralt hold. Jeg har selv siddet i bestyrelsen for et affaldsselskab og i en kommunes tekniske udvalg, og jeg ved, at det, som giver mening det ene sted, ikke nødvendigvis giver mening det andet.
Der er også en masse delspørgsmål tilknyttet for eksempel i forhold til boligforeninger. Men en ting er sikkert: Jeg bryder mig ikke om at presse standardløsninger ned over området.
Jeg har oplevet en situation, hvor byrådet besluttede, at nu skulle man til at sortere i fire fraktioner. Det endte fuldstændigt i kaos, fordi ingen var klar over, hvad det indebar i forhold til indsamlingen: hvad det ville koste og alle de ting.
Området er ikke velegnet til, at man bare presser løsninger ned over den enkelte kommune: Det skal være et kommunalt eller lokalt anliggende, hvordan man vil gribe det an.   

Interesseret i et abonnement? – klik her

Log ind på Kommunen.dk
Glemt kodeord?

Andet

Tilmeld dig Kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik

Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57