Politik fra rødderne

Splittede vælgere afgør kommunalvalget

Ny forskning tyder på, at det lokale demokrati lever og har det godt. Lokale forhold afgør, hvor langt de fleste sætter deres kryds, så der er masser at kæmpe for i den kommende valgkamp.

 kommunalval 2013

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Mere end hver fjerde vælger stemmer ét til folketingsvalgene og noget andet til kommunalvalgene. Det skaber uforudsigelighed i de lokale valg og betyder mange steder, at valgkampen kan flytte afgørende stemmer. Ikke mindst fordi to-tredjedele af vælgerne primært lader sig påvirke af lokale forhold, når de sætter deres kryds.

Det er en af de centrale konklusioner i et endnu ikke offentliggjort studie af vælgernes stemmeafgivelse ved kommunalvalget i 2009. Bag undersøgelsen står professor i statskundskab Ulrik Kjær fra Syddansk Universitet og hans professorkollega Jørgen Elklit fra Institut for Statskundskab på Aarhus Universitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Andet


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57