dknyt
doi
dkindkob
dkstillinger
dkteknik
dksocial
dksundhed
Claus Hjort Frederiksen insisterer på at kalde den nationale økonomi for et husholdningsbudget, hvilket indikerer, at man ikke kan gå i minus, og det er ifølge de to forfattere et eksempel på god framing.
Foto: Polfoto
Claus Hjort Frederiksen insisterer på at kalde den nationale økonomi for et husholdningsbudget, hvilket indikerer, at man ikke kan gå i minus, og det er ifølge de to forfattere et eksempel på god framing. Foto: Polfoto

”Spin er kortsigtet, mens framing er langsigtet”

”Spin er kortsigtet, mens framing er langsigtet”

Tal ud fra dine egne grundværdier. Sådan lyder opfordringen i den nye bog “Tag bladet fra munden - en introduktion til politisk framing” af Jens Jonatan Steen og Gry Inger Reiter. Kommunen har spurgt førstnævnte, hvorfor begrebet framing er en afgørende faktor.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvad er framing?

Kort fortalt handler framing om at kunne identificere og forstå de værdier, som altid er indlejret i sproget og som bruges til at påvirke både modtagere og afsendere. Derfor har vores sprog og ordvalg meget større betydning, end vi normalt er opmærksomme på. Ord som cafépenge og skattestop er ikke bare ord, men tydelige ideologiske udsagn.

Interesseret i et abonnement? – klik her

ANDRE ARTIKLER
Kommunen.dk

Redaktion Aarhus
Mejlgade 48 C, st. tv.
8000 Aarhus C

Redaktion København
Christiansborg, lok 3.044
1240 København K

Administration
Havnebryggen 5
3740 Svaneke
+45 46 35 33 43

Annoncesalg
+45 51 92 24 37

CVR: 31 88 59 57

Pressenævnet
DK Medier er fællesnavnet for nyhedstjenesterne Kommunen.dk og DK Nyt samt en lang række fagportaler
DK Medier