Kommunen.dk
MENU
Claus Hjort Frederiksen insisterer på at kalde den nationale økonomi for et husholdningsbudget, hvilket indikerer, at man ikke kan gå i minus, og det er ifølge de to forfattere et eksempel på god framing.
Foto: Polfoto
Claus Hjort Frederiksen insisterer på at kalde den nationale økonomi for et husholdningsbudget, hvilket indikerer, at man ikke kan gå i minus, og det er ifølge de to forfattere et eksempel på god framing. Foto: Polfoto

”Spin er kortsigtet, mens framing er langsigtet”

”Spin er kortsigtet, mens framing er langsigtet”

Tal ud fra dine egne grundværdier. Sådan lyder opfordringen i den nye bog “Tag bladet fra munden - en introduktion til politisk framing” af Jens Jonatan Steen og Gry Inger Reiter. Kommunen har spurgt førstnævnte, hvorfor begrebet framing er en afgørende faktor.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Hvad er framing?

Kort fortalt handler framing om at kunne identificere og forstå de værdier, som altid er indlejret i sproget og som bruges til at påvirke både modtagere og afsendere. Derfor har vores sprog og ordvalg meget større betydning, end vi normalt er opmærksomme på. Ord som cafépenge og skattestop er ikke bare ord, men tydelige ideologiske udsagn.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.