Kommunen.dk
MENU

Sparekniven tager livet af borgerne

Sparekniven tager livet af borgerne

Det er livsfarligt at spare på udgifterne til offentlige ydelser. Ifølge engelsk forskning stiger dødeligheden især, når udgifterne til kommunale serviceområder reduceres. Det gælder også Danmark.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

De kommende års stramme offentlige budgetter kommer til at koste liv. I hvert fald hvis man skal tro et nyt britisk studie, der påviser, at nedskæringer i sociale ydelser som børnepasning, dagpenge og støtte til handicappede har fatale konsekvenser for udsatte såvel som helt almindelige danskere.
Ifølge sociolog David Stuckler fra Oxford University, der står bag undersøgelsen, risikerer helt almindelige mennesker at komme til at betale med deres liv som følge af sådanne nedskæringer.
”Opretholdelsen af sociale velfærdsprogrammer ser ud til at være en helt afgørende faktor for fremtidens befolknings sundhedstilstand, som skal tages i betragtning i den verserende økonomiske debat,” lyder således undersøgelsens konklusion.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.