Politik fra rødderne

Socialpsykiatrien gisper efter vejret

Mangel på botilbud og flere patienter sætter pres på socialpsykiatrien. Regionerne forkorter indlæggelsestiden og sparer på sengepladserne, og det betyder, at kommunerne sidder med et langt større ansvar for flere patienter end nogensinde før. 

 social

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Mange steder i landet venter psykiatriske patienter på at få et tilbud om en bolig fra kommunen. Københavns Kommune har over de sidste år bygget 200 boliger, men det er ikke nok i forhold til at komme ventelisterne til livs:
”Selv om vi bestemt ikke har siddet på vores hænder, er det utroligt svært at følge med det patient-boom, vi oplever. Der kommer flere og flere patienter til social­psykiatrien, så det er svært at følge med,” siger socialborgmester i København Mikkel Warming (EL), som efterlyser
flere hænder til at løfte opgaven. De 200 ekstra boliger har kun nedbragt ventelisterne med otte pladser, så der nu står 116 patienter i kø til et permanent botilbud i København. Ventetiden er op til to et halvt år.

Nye varer på båndet

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57