Kommunen.dk
MENU

Socialpsykiatrien gisper efter vejret

Socialpsykiatrien gisper efter vejret

Mangel på botilbud og flere patienter sætter pres på socialpsykiatrien. Regionerne forkorter indlæggelsestiden og sparer på sengepladserne, og det betyder, at kommunerne sidder med et langt større ansvar for flere patienter end nogensinde før. 

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Mange steder i landet venter psykiatriske patienter på at få et tilbud om en bolig fra kommunen. Københavns Kommune har over de sidste år bygget 200 boliger, men det er ikke nok i forhold til at komme ventelisterne til livs:
”Selv om vi bestemt ikke har siddet på vores hænder, er det utroligt svært at følge med det patient-boom, vi oplever. Der kommer flere og flere patienter til social­psykiatrien, så det er svært at følge med,” siger socialborgmester i København Mikkel Warming (EL), som efterlyser
flere hænder til at løfte opgaven. De 200 ekstra boliger har kun nedbragt ventelisterne med otte pladser, så der nu står 116 patienter i kø til et permanent botilbud i København. Ventetiden er op til to et halvt år.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.