Politik fra rødderne

Socialpolitik ud af Finansministeriet

De seneste års sammenstød mellem kommuner og ankesystem er symptomatisk for socialpolitikkens underordning under Finansministeriets økonomiske styringslogik. Nu vil Socialdemokraterne have sociale lovændringer i årets økonomiaftale rullet tilbage.

 socialøkonomi

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Økonomi handler også om socialpolitik. Det er der ikke mange, der synes at have øje for i den igangværende valgkamp. Men alle, der har beskæftiget sig med det såkaldte specialiserede socialområde de seneste år, ved, hvor direkte tidens stramme økonomistyring griber ind i arbejdet med samfundets mest udsatte borgere. 

Særligt vil mange af de 800 deltagere til årets kommunaløkonomisk forum i januar huske, hvordan Kalundborgs borgmester og medlem af KL’s bestyrelse, Martin Damm (V), klar i mælet og med sin diskrete vestsjællandske accent ridsede årsagen til megen kommunal frustration op for indenrigsminister og partifælle Bertel Haarder.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57