Politik fra rødderne

Sociale placeboforsøg vækker skepsis

Evidens er et af tidens store modeord inden for arbejdet med socialt udsatte. Men tilgangen er et tveægget sværd, for effekten af omsorg lader sig ikke måle, som var det medicin.

 trivsel

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Vi skal vide, hvad der virker. Og så skal vi gøre det, som vi ved virker. Det er essensen af ambitionen om at indføre såkaldte evidensbaserede metoder i det sociale arbejde med udsatte børn, unge og deres familier. En tilgang, som de seneste år har fået så stor politisk opmærksomhed og opbakning i Danmark, at Det National Forskningscenter for Velfærd (SFI) udnævner det til tidens mest dominerende tendens i det børnesociale arbejde. 

Det sker i forskningscentrets nyligt offentliggjorte rapport om danske børn og unges trivsel og velfærd. Her fremgår det imidlertid også, at det ikke er en helt uproblematisk udvikling.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57