Politik fra rødderne

Sløsede ministerier retter ind

Siden Rigsrevisionens kritiske rapport har Undervisningsministeriet og Socialministeriet taget formaningerne til sig. Men en broget vifte af støttede projekter gør resultatstyring svær, mener de.

 afretning

Af Laura Fischer Larsen | [email protected]

Undersøgelsen fra Rigsrevisionen af den statslige tilskudsforvaltning viser, at nogle ministerier har haft særligt svært ved at sikre, at deres tilskudsmidler bruges fornuftigt. I Social- og Integrationsministeriet har der manglet klart opstillede mål for hvert fjerde tilskud, de har ydet. Og kun i ét tilfælde har tilskudsmodtageren lavet korrekt forvaltningsrevision, altså fået en revisor til at tjekke deres håndtering af tilskuddet for at se, om pengene er brugt effektivt og sparsommeligt. Socialminister Karen Hækkerup (S) tager Rigsrevisionens ord alvorligt, men påpeger også, at det er komplekst at vurdere, om tilskudsmidler opnår det, de skal.

- Generelt er der på social- og integrationsområdet mange faktorer, som er afgørende for, om støttemidler medfører reelle forandringer for de svagest stillede i vores samfund, skriver hun i et svar til Kommunen.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57