Politik fra rødderne

Slagsmål om skat udstiller vaklende selvstyre

14 kommuner har fået grønt lys til at hæve skatten næste år. Men beløbet er marginalt og illustrerer mest af alt, hvor rigide rammerne er om kommunernes økonomi, lyder kritikken.

 centralisering

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Kommunernes ret til og mulighed for at afstemme det lokale serviceniveau med lokale præferencer hører fortiden til. Det årlige puslespil med at få nogle kommuners ønske om at hæve skatten til at gå op med andre kommuners ønske om at sænke skatten tilsvarende er en sidste reminiscens af kommunernes mulighed for selvstændigt at styre deres indtægter. 

Efter mere end ti år med skatteloft er den frihed de facto afskaffet. Og puljen med tilladelse til en samlet skattestigning på 250 millioner kroner for næste år, som 14 kommuner i sidste uge fik andel i, illustrerer med al tydelighed den realitet.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57