Politik fra rødderne

Danmark står til at mangle 30.000 faglærte om fem år, og derfor skal der større fokus på erhvervsuddannelserne, mener KL-formand Martin Damm (V). 
Foto: KL
Danmark står til at mangle 30.000 faglærte om fem år, og derfor skal der større fokus på erhvervsuddannelserne, mener KL-formand Martin Damm (V). Foto: KL

Skattereformer og flere faglærte skal fremtidssikre arbejdsmarkedet

Mens der i valgkampen er blevet fokuseret på uenighederne om nulvækst og udlændinge, forsøgte økonomiske eksperter og arbejdsmarkedets parter at finde fælles løsninger på Folkemødet.

Af Morten Munkholm | [email protected]

Mens politikerne skændes om, hvem der har skylden for problemer med skran­tende yderområder og forfejlet integration, fokuserer Folkemødet på løsningerne. Kommunen er taget til Folkemødet på Bornholm for at lede efter løsninger på fire af valgkampens hovedtemaer: beskæftigelse, integration, klima og udkants­danmark. Her er Folkemødets løsningsforslag til dem, der får magten.

Danmark ligger lunt i svinget, når vi sammenligner os med andre økonomier. Det var Nordeas cheføkonom Helge Pedersen, økonomiprofessor på CBS Jesper Rangvid og chefanalytiker i AE-rådet, Erik Bjørsted, alle enige om, da de fredag diskuterede verdensøkonomiens fremtid.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57