Politik fra rødderne

Skattelettelser i øst, opsparing i vest

5 ud af 20 borgmestre ønsker at lette skatten til næste år, viser en rundspørge fra Kommunen. Men det gælder kun sjællændere.

 valgløfter

Af Simone Wrem Johannessen | [email protected]

Der er måske en sandhed i, at jyder er mere sparsommelige end sjællændere. En rundspørge blandt 20 af landets kommuner med de største overskud i 2012-regnskabet viser, at borgmestrene i de sjællandske kommuner er mere tilbøjelige til at love skattelettelser end deres fynske og jyske kolleger. 5 ud af 7 adspurgte sjællandske borgmestre overvejer nemlig at give skattelettelser i 2014, hvorimod ingen af de 13 øvrige borgmestre planlægger at bruge overskuddet på lempelser i skatten.

En af de kommuner, som har skattelettelser på tapetet, er Hvidovre. Her kunne borgmester Helle Adelborg (S) fremvise et overskud på omkring 53 millioner kroner fra årsregnskabet fra 2012. Det er efter hendes mening et produkt af, at kommunerne er underlagt en serviceramme, som ikke må overskrides.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57