Politik fra rødderne

SKATs efterslæb er stort, men ikke så stort

Kritikken af SKATs inddrivelse af kommunale restancer fortsætter. Men tallene blæses ofte ud af proportioner, og det er mildt sagt uklart, hvor meget SKAT taber på gulvet for kommunerne.

 analyse

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

SKAT inddriver al den gæld, kommunerne har til gode hos sine borgere, lød det for nyligt fra skatteminister Thor Möger Pedersen (SF). Nej I gør ej, svarede en af de mest vedholdende kommunale kritikere af SKATs inddrivelse, Allerøds borgmester og tidligere pantefoged Erik Lund. Kommunerne får masser, restancer tilbage fra SKAT med besked om, at de ikke vil blive inddrevet, selv om de ikke er forældet.

Den kommunale kritik af SKATs inddrivelse har været et tilbagevendende fænomen, siden SKAT overtog opgaven fra kommunerne i 2005, og har derfor været en fast del af de seneste års økonomiforhandlinger.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57