Kommunen.dk
MENU
Der foreligger sexchikane, når der udvises enhver form for uønsket verbal, ikkeverbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner i relation til en persons køn med det formål eller den virkning at krænke denne persons værdighed, navnlig ved at skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima, lyder definitionen på sexchikane i Ligestillingsloven.
Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto
Der foreligger sexchikane, når der udvises enhver form for uønsket verbal, ikkeverbal eller fysisk adfærd med seksuelle undertoner i relation til en persons køn med det formål eller den virkning at krænke denne persons værdighed, navnlig ved at skabe et truende, fjendtligt, nedværdigende, ydmygende eller ubehageligt klima, lyder definitionen på sexchikane i Ligestillingsloven. Foto: Charlotte De La Fuente / Polfoto

Sexchikane trives i byrådene

Sexchikane trives i byrådene

En rundspørge blandt nyvalgte byrådsmedlemmer ved KV13 viser, at otte procent af kvinderne har været udsat for sexchikane. Men undersøgelser af sexchikane viser som regel kun toppen af isbjerget, siger forsker.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Lumre berøringer, upassende kommentarer og nedladende bemærkninger rettet mod kvindelige politikere har den seneste tid fyldt mediebilledet. Lige før debatten om sexchikane i byråd brød løs, gennemførte Kommunen en rundspørge blandt de byrådsmedlemmer, der var nyvalgt i 2013, hvor de blandt andet blev spurgt, om de havde ”været udsat for sexchikane i forbindelse med sit byrådsarbejde.”

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.