Politik fra rødderne

Se kommissions anbefalinger til ny refusion

Regeringen tager udgangspunkt i Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger, når refusionen skal genovervejes. Se modellen her

 refusion

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Aftrapning og ensretning er de grundlæggende principper i Arbejdsmarkedskommissionens forslag til en ny model for statslig refusion af kommunernes udgifter på beskæftigelsesområdet. Kort fortalt foreslår kommissionen, at der gøres op med det nuværende systems tilbøjelighed til at skabe uhensigtsmæssig kassetænkning i kommunerne ved at tilbyde samme refusion ved alle ydelser, som så aftrappes så den enkelte kommune kommer til at bære en stadig større del af byrden selv.

Aftrapning
Den første måned skal staten refundere 100 pct. af kommunens udgifter til en ydelse. Fra 2. – 12. måneds ledighed er refusionen på 65 pct. for derefter at falde til 35 pct. mellem 1. og 3. år. Herefter bortfalder refusionen.
Kommunerne vil fortsat skulle kompenseres for udgifterne til overførelsesindkomster under et, så lavere direkte refusion fører til et højere bloktilskud.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57