Politik fra rødderne

Et skærpet fokus på virksomheders skatteunddragelse har ikke rokket ved den politiske vilje til at omgå EU’s udbudsregler. Her er Mellemfolkeligt Samvirke i gang med en kampagne mod skattely.
Foto: Jonas Olufson
Et skærpet fokus på virksomheders skatteunddragelse har ikke rokket ved den politiske vilje til at omgå EU’s udbudsregler. Her er Mellemfolkeligt Samvirke i gang med en kampagne mod skattely. Foto: Jonas Olufson

Sass lover redegørelse om skattely

Næsten alle partier er enige i Enhedslistens forslag om, at det offentlige skal kunne fravælge leverandører med penge i skatte­ly. Men kun SF vil stemme for. Erhvervs- og vækst­mini­ste­ren lover en juridisk gennemgang efter sommerferien.

 handlerum

Af Morten Munkholm | [email protected]

Det skal være muligt for offentlige myndigheder og selskaber at udelukke virksomheder fra at vinde udbud, hvis de er baseret i skattely eller unddrager sig skat.

Sådan lyder et nyt beslutningsforslag fra Enhedslisten, som forrige fredag blev behandlet i Folketinget. Men selvom alle partier undtagen Liberal Alliance udtrykte sympati for ideen, er det kun SF, der er parat til at stemme for.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57