Politik fra rødderne

Sass afskaffer straf af havnedirektører

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) vil ikke længere automatisk kunne straffe havnedirektører, hvis en havn modtager skibe, som ikke har taget lods, hvor loven kræver det

 afskaffelse

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

Nu ændres lodsloven, så landets havnedirektører ikke længere automatisk kan straffes, hvis skibe i strid med lovgivningen sejler i havn uden en lods ombord. Det skriver erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) i et folketingssvar til brancheorganisationen Danske Havne.

‘På baggrund af Danske Havnes henvendelse vurderer jeg, at denne bestemmelse i den eksisterende lodslov med fordel kan ændres, da strafansvaret forekommer vidtgående i forhold til forseelsen. Jeg vil derfor fremsætte et ændringsforslag, som begrænser strafansvaret, således at havnedirektørerne ikke kan straffes, såfremt de efter skibets ankomst sikrer, at Søfartsstyrelsen eller politiet underrettes om overtrædelserne efter skibets anløb til havnen’.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57