Politik fra rødderne

Samarbejde foregår på regionernes nåde

Når regionerne vedtager kortere indlæggelser og nedlæggelse af sengepladser, må kommunerne bare tilpasse sig. Det skal de kommende sundhedsaftaler rette op på.

 sundhed

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

Sidste hånd er ved at blive lagt på sundhedsaftalerne mellem regioner og kommuner, inden de i løbet af efteråret skal igennem den politiske godkendelse i by- og regionsråd. Et stort og administrativt krævende bureaukratisk arbejde, som dog har fået en betydeligt klarere politisk overbygning end de første, der blev udarbejdet umiddelbart efter strukturreformen.

Men selv om der gerne skulle være tale om et samarbejde mellem ligeværdige parter, så er oplevelsen blandt flere af de ansvarlige for den kommunalpolitiske forhandling, at det er regionerne, der sidder med de stærke kort på hånden.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57