Politik fra rødderne

S er på hjemmebane med reform af førtidspension

Regeringens reform af førtidspensionen har medvind på trods af, at tiltagene minder umiskendeligt om den tidligere regerings udspil. Velfærdsreformer er bare lettere for S end V siger eksperter.

 branding

Af Kim Rosenkilde Nielsen | [email protected]

At sænke ydelserne for nogle af samfundets mest marginaliserede borgere synes umiddelbart at være en følsom politisk sag. Ikke desto mindre har Mette Frederiksens (S) udspil til en reform af førtidspensionen og fleksjob fået et solidt momentum allerede fra første færd.

Udspillet adskiller sig kun i detaljerne fra det, som den tidligere regering kom med i december 2010, men som aldrig rigtig kom ud over rampen. Anderledes ser det ud for den nye regering. Allerede før udspillet blev præsenteret den 28. februar, har der kunnet konstateres politisk opbakning fra centrale aktører, der gennem medierne aktivt gødede jorden for forandring.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Social & sundhed


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57