Kommunen.dk
MENU

Røde drømme spirer før EP-valget

Røde drømme spirer før EP-valget

Socialdemokraterne står til at blive Europa-Parlamentets største parti med tyske Martin Schulz som et seriøst bud på en ny kommissionsformand. Fløjpartierne vil også sejre ved valget i maj, men de vil blive trumfet af en bred koalition af socialdemokrater og konservative, vurderer EU-eksperter.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

Den tyske kansler Angela Merkel har styret EU med hård hånd, siden den økonomiske krise brød ud i 2008. Mutter Merkels hegemoni har budt på spareplaner og økonomisk disciplin, men det ændrer sig formentlig, når sæderne i Europa-Parlamentet er omfordelt efter valget i maj. De europæiske socialdemokrater (PES) står nemlig til fremgang, mens parlamentets største gruppe, kristendemokraterne, står til en syngende lussing. Det viser et gennemsnit af analyseinstituttet TNS’ tre seneste meningsmålinger i de 28 medlemslande.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.