Politik fra rødderne

Rigide regler giver politikere løntab

Byrådspolitikere fravælger kompensation for tabt arbejds fortjeneste på grund af alt for bureaukratiske og skrappe regler, lyder kritikken. Sådan må det være, mener KL.

 merarbejde

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Det kræver sin politiker at dokumentere en tabt ordre eller mistet lønindtægt på grund af byrådsarbejde. Derfor undlader mange at få deres faste vederlag reduceret med 20.000 kroner for i stedet løbende at kunne få erstatning for tabt arbejdsfortjeneste.

- Kompleksiteten i det her regelsæt kan godt bevirke, at der er nogle, der simpelthen fravælger det, fordi der er blevet lidt for meget administration og kontrol. Således har aktuelt kun et medlem af kommunalbestyrelsen på Bornholm valgt kompensationen, fortæller chefjurist Klaus Josefsen fra Bornholm.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Arbejdsmarked

It

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57