Kommunen.dk
MENU
Maler og multikunstner Jens Jørgen Thorsen nåede at provokere mange. Her medvirker han i en happening, hvor han og kunstneren Jørgen Nash slipper hvide mus løs til Det Danske Akademis årsfest i 1974. Foto: Preben Niemeyer / Polfoto
Maler og multikunstner Jens Jørgen Thorsen nåede at provokere mange. Her medvirker han i en happening, hvor han og kunstneren Jørgen Nash slipper hvide mus løs til Det Danske Akademi's årsfest i 1974. Foto: Preben Niemeyer / Polfoto

Religionskritikken har skiftet fløj på tredive år

Religionskritikken har skiftet fløj på tredive år

De borgerlige forsvarer stadig grundlæggende ‘danske’ værdier, og venstrefløjen vil stadig favne mangfoldigheden. Men globaliseringen har ændret den måde, de politiske fløje betragter ytrings­friheden og dermed også religionskritikken på, mener forsker.

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

- Det maleri er efter min bedste overbevisning anstødeligt, blasfemisk og meget andet af den skuffe, så der kan slet ikke være tale om, at det kan sidde på en offentlig bygning, og altså i det her tilfælde DSB's.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.