Kommunen.dk
MENU

Regeringen overlader prekær storpolitik til ét byråd

Regeringen overlader prekær storpolitik til ét byråd

Politikere og grønne organisationer verden over strides heftigt om udvindinger af skifergas. Herhjemme har regeringen lagt beslutningsansvaret for landets første prøveboring i hænderne på 31 mand i Frederikshavns Byråd

Det kræver abonnement at læse denne artikel.

I næste uge samles byrådsmedlemmerne i Frederikshavn for teknisk set at stemme for eller imod en længe ventet VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet), som kommunen er lokal miljømyndighed på. Bliver VVM-undersøgelsen godkendt af et byrådsflertal, vil der være fri adgang for den franske energivirksomhed Total til at påbegynde prøveboringer efter skifergas i Vendsyssel i et område mellem Dybvad og Brønden. Boringer af en type, som aldrig før har været foretaget i dansk undergrund og som ifølge en række grønne organisationer er ganske kontroversielle.

Interesseret i et abonnement? - klik her

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.