Politik fra rødderne

Regeringen overlader prekær storpolitik til ét byråd

Politikere og grønne organisationer verden over strides heftigt om udvindinger af skifergas. Herhjemme har regeringen lagt beslutningsansvaret for landets første prøveboring i hænderne på 31 mand i Frederikshavns Byråd

 skifergas

Af Lærke Cecilie Lindegård | [email protected]

I næste uge samles byrådsmedlemmerne i Frederikshavn for teknisk set at stemme for eller imod en længe ventet VVM-undersøgelse (Vurdering af Virkninger på Miljøet), som kommunen er lokal miljømyndighed på. Bliver VVM-undersøgelsen godkendt af et byrådsflertal, vil der være fri adgang for den franske energivirksomhed Total til at påbegynde prøveboringer efter skifergas i Vendsyssel i et område mellem Dybvad og Brønden. Boringer af en type, som aldrig før har været foretaget i dansk undergrund og som ifølge en række grønne organisationer er ganske kontroversielle.

Netop derfor handler sagen ikke blot om lokalpolitik og miljøpåvirkninger i nærområdet, men om national og international energipolitik, og om hvordan Danmark skal forholde sig til de - muligvis enorme ressourcer - man er på vej til at kortlægge.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Energi & forsyning

Klima

Teknik & miljø


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57