Politik fra rødderne

Regeringen åbner for ubegrænsede sanktioner

I den forestående budgetlov vil regeringen fjerne den maksimumsgrænse, der tidligere har været for overskridelser i regnskabet. Det vil give stor usikkerhed for kommunerne, mener KL.

 budgetlov

Af Sine Riis Lund | [email protected]

Det bliver øje for øje og tand for tand, hvis kommunerne de kommende år overskrider deres regnskaber. I regeringens nye budgetlov, der forventes førstebehandlet i denne uge, er der nemlig ikke et loft for størrelsen af regnskabssanktioner.

KL hæfter sig i et høringssvar ved, at der i den hidtidige lovgivning har stået, at kommunerne maksimalt kan blive trukket tre milliarder kroner i betinget bloktilskud. Og sådan bør det vedblive, da det fjernede loft vil skabe stor usikkerhed i kommunerne, forklarer chefkonsulent Rasmus Brask fra KL.

Velkommen til kommunen.dk

Prøv kommunen.dk i 6 uger for 299 kr ekskl. moms

Allerede abonnent?
Log ind her:

Hvis du benytter Internet Explorer, og har problemer med at logge ind, kan du prøve at benytte den gamle udgave af hjemmesiden: http://old.kommunen.dk

Vi anbefaler dog at du i stedet benytter en moderne - og mere sikker – browser, fx: Microsoft Edge, Google Chrome, Firefox eller Safari.

Glemt kodeord?

Økonomi


Kommentarer

Du skal enten være logget ind, eller tilknyttet en IP-aftale for at kunne kommentere.

Tilmeld dig kommunen.dks nyhedsbrev

Cookie- og privatlivspolitik


Afmeld nyhedsbrevet

Pressenævnet
© Kommunen ApS 2017  |  CVR: 31 88 59 57